Over ons

Waarom word je als muzikant lid bij GALM?

  • Omdat wij als auteurs en muzikanten samen altijd sterker staan. GALM geeft jou een centrale stem in het debat over je eigen muzikale toekomst.

  • Omdat je als muzikant en/of & auteur bevlogen experten nodig hebt die blijven pleiten voor jouw recht op eerlijke vergoeding voor je prestaties en creaties.

  • Omdat jouw auteurs – en naburige rechten de belangrijkste hoeksteen blijven voor je verdienmodel, vandaag en morgen.

  • Omdat je op de hoogte wil blijven van alle actuele politieke besluitvorming en publieke debatten over de muziekindustrie in Vlaanderen, België en Europa.

  • Omdat je regelmatig van gedachten wil wisselen en ervaringen wil delen met andere auteurs – en uitvoerende kunstenaars in de muziek.

Lidmaatschap GALM

Het lidgeld bedraagt 5 euro en loopt per kalenderjaar (1 jan – 31 dec).

Als lid ontvang je onze nieuwsbrieven, word je op de hoogte gehouden van standpunten in diverse organen én krijg je gratis toegang op al onze events.

"Onze fans delen de liefde voor muziek. Zij zijn medestanders in onze strijd. De bescherming van wat miljoenen mensen wereldwijd inspireert is onze missie." - Klaas Delrue, Yevgueni  

Adviseren & inspireren

GALM trekt altijd de kaart van de muzikanten; die zijn de belangrijkste schakel in het ecosysteem dat we de muziekindustrie noemen. We adviseren & inspireren beleidsmakers met ideeën die de positie van de muzikant versterken. 

 

Vertegenwoordiging

GALM vertegenwoordigt de stem van muzikanten in verschillende organen en raden van bestuur. We sturen onze beste mensen uit naar beheersvennootschappen Sabam en PlayRight. We overleggen met onze belangrijkste stakeholders in het muziekoverleg. We bundelen krachten met kunstenaars in de Artiestencoalitie. In Europa werken we samen met collega's in de Composer Alliance (ECSA) en de International Artist Org. (IAO)

Steun ons vanaf nu