Breaking! Belgian Music Fund geboren.

Vanochtend werd 'Belgian Music Fund' gelanceerd; een nationaal relance fonds voor en door muzikanten. Belgian Music Fund is een co-creatie van stichtende leden Galm, Facir, Sabam For Culture en PlayRight+ in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting.

Artiesten zoals K'S Choice, Clouseau, Jasper Steverlinck, Sam Vloemans, Cleymans & Van Geel e.a. deden vandaag een oproep om het Belgian Music Fund te steunen.


Voorzitter van GALM Tom Kestens gaf toelichting bij Radio 1.

WAT DOET BELGIAN MUSIC FUND?


De focus ligt op de ‘relance’ van de Belgische muziekscene en zal werken voor alle genres & voor alle Belgische artiesten (Vlaanderen, Brussell & Wallonië).


Met eigen middelen en de steun van genereuze artiesten, fans, bedrijven en organisaties ondersteunt Belgian Music Fund muziekprojecten uit alle hoeken van het land en uit alle genres. Zo leggen we de basis voor een gezondere toekomst voor de Belgische muziek.

Jan Hautekiet (voorzitter Sabam): "Auteur-componisten en muzikanten staan er financieel vaak alleen voor tijdens het schrijven, componeren en repeteren van nieuw werk. Op dat cruciale moment is er nog geen garantie dat het nieuwe repertoire succesvol zal zijn. Daarom ontwikkelt Belgian Music Fund project oproepen voor creatie, op maat van de professionele muzikant. Zeker nu de coronacrisis de reguliere concertpraktijk nog een tijd bemoeilijkt , is die steun cruciaal." ​

Daarom zet dit fonds in op steun voor muzikale projecten m.b.t. repetitie, creatie, presentatie, productie, exploitatie (marcom & pr), professionalisering & export.

Tom Kestens (voorzitter GALM): "Muzikanten, fans en bedrijven hebben ons de laatste maanden vaker gevraagd hoe ze kunnen helpen. Dit fonds is het antwoord. We kunnen nu samen muzikanten ondersteunen zodat zij toekomstmuziek kunnen schrijven."


Enkele perslinks:

https://plus.lesoir.be/308804/article/2020-06-23/le-belgian-music-fund-contre-la-crise-et-au-dela

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/06/22/belgian-music-fund-een-nieuw-fonds-voor-belgische-muzikanten/

https://www.lavenir.net/cnt/dmf20200623_01485245/coronavirus-belgian-music-fund-un-fonds-de-relance-et-de-soutien-pour-les-musiciens-belges

https://www.sudinfo.be/id210858/article/2020-06-23/un-fonds-de-relance-et-de-soutien-pour-les-artistes-musiciennes-belges


88 keer bekeken0 reacties