Mentale ondersteuning voor artiesten in tijden van #covid19

Eén op één gesprekken met artiesten geven ons meer en meer het gevoel dat er meer nodig zal zijn dan financiële noodmaatregelen om deze ingrijpende crisis het hoofd te bieden. Want precies dat hoofd... moet vrij zijn. Dat is cruciaal voor een artiest die zich moet kunnen concentreren op de creatie van betekenisvolle kunst.


Sterke schouders

Artiesten worden altijd gezien als de sterke schouders in tijden van crisis (want kunst geeft hoop, weetjewel) maar we denken zelden aan de fysieke en mentale gezondheid en weerbaarheid van die groep van sterke, productieve persoonlijkheden. Dit is het uitgelezen moment om dat wél te doen. Om even te zeggen: 'wacht even, jij verdient ook mentale steun'.


Aanbod

GALM onderzoekt daarom momenteel actief het aanbod aan psycho-sociale ondersteuning voor artiesten die te maken krijgen met angst, paniekaanvallen, eenzaamheid of gewoon moedeloosheid en stress vanwege gebrek aan perspectief.


Volgende week zullen wij communiceren over organisaties en individuele experten uit de zorgsector die gespecialiseerd aanbod hebben lopen dat van pas kan komen. We zullen ook zodra dat kan eventuele samenwerkingen aankondigen. Hou onze nieuwsbrief én website in de gaten.


In gesprek

Het topic van mentale weerbaarheid in tijden van Corona zal volgende week tijdens onze tweede editie van #CoronaFridays worden besproken met al wie interesse heeft. Inscrhijven kan via deze ZOOM link: https://zoom.us/meeting/register/upwode-qqjgvTDd_BwlToRGA9ZA8WwqtEQ?fbclid=IwAR2k-QgFO9YrvEBRPqkj8RGkHfmiR-tP47R-i10YUUww6tSwzgNvdJdwOQk


Als je vandaag al nood voelt aan mentale ondersteuning, op welke manier dan ook, gelieve dan niet te aarzelen om ons te contacteren via info@galm.be Privacy is uiteraard te allen tijde gegarandeerd. We doen alleszins wat we kunnen om te helpen. We zullen deze periode samen moeten doorstaan. Want #samentegencorona betekent ook: mentaal weerbaar blijven.


Kleine tips

We willen jullie alvast linken naar de yoga pagina van het Centrum voor Yoga, de yoga plek van muzikant Anton Walgrave, die elke dag live gaat met zijn helende yogasessies. Echt de moeite waard om in deze periode af en toe tijd te nemen voor jezelf. Onder leiding van de begenadigde artiest Anton dan nog.


Als afsluiter een artikel van Ernst Koster, hoogleraar Klinische Psychologie aan de UGENT, met tips over hoe om te gaan met twijfels en onzekerheden tijdens deze crisis.


Tot gauw voor meer nieuws.

Stay safe allemaal,

Team GALM


(pic copyright Centrum Voor Yoga)131 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven