Persbericht - Naar één stoel tussen elke toeschouwer of bubbel.

De afgelopen week kwamen virologen, de Crisiscel Cultuur en Vlaams Minister van Cultuur Jan Jambon samen om de violen gelijk te stemmen en te werken aan een meer werkbaar kader voor de zalen. Dat leidt vandaag tot een vereenvoudigde social distancing maatregel. Zalen hoeven vanaf nu niet langer een rij tussen te laten en kunnen werken met één stoel tussen elke toeschouwer of bubbel.


De maatregel komt er na positief advies van Celeval, die een gebouwenbeheersysteem met CO2 sensoren (metering) als voorwaarde meegeeft. De Crisiscel Cultuur, virologen en de Minister van Cultuur noemen de maatregel en voorwaarden “meer leesbaar” en “gedragen door iedereen”.


Minister van Cultuur Jan Jambon bevestigt: ”Deze vereenvoudigde maatregel laat toe dat verschillende zalen op meer dan 60% capaciteit zullen kunnen werken. Dat is echt een belangrijke opsteker, want de tijd dringt voor de hele sector.”


Crisiscel Cultuur bevestigt en is vooral verheugd over de manier waarop er afgelopen week werd samengewerkt. “Deze maatregel en de geformuleerde voorwaarden zijn werkbaar voor ons. Bovendien zijn ze een gevolg van kortere lijnen tussen sector, virologen en de Minister. Zo vermijden we verwarring en zijn maatregelen ook gedragen. Om deze crisis het hoofd te bieden moeten we het voortaan zo aanpakken”, aldus woordvoerder Tom Kestens.


Marc Van Ranst: ”Het is duidelijk voor iedereen dat deze maatregel meer werkbaar is in de context van cultuurzalen. Overigens is deze social distancing regel maar één van vele parameters in het totaalplaatje van de veiligheid. Juiste ventilatie, crowd management, mondmaskers en hygiënemaatregelen blijven even belangrijk.”

Ancienne Belgique; foto: AB Brussel

11 keer bekeken
GALM vzw

Wil je meer info over ons, stuur dan gerust een mail. 

E-mail: info@galm.be

Telefoon: +32 486 224 828

Adres: Doornenstraat 6, 2800 Mechelen

© 2019 by GALM vzw. Proudly created by musicians |  Terms of Use  |   Privacy Policy