Professioneel werken achter de schermen: de voorwaarden.

De mogelijkheid om professioneel achter de schermen te werken in de cultuursector en dus ook in muziek is uitgebreid. Het gaat bijvoorbeeld over jouw repetities, opnames, residenties, stages en opleidingen.


In geval van een controle, zul je moeten kunnen uitleggen dat het om een professionele activiteit gaat (bijvoorbeeld dat je zelfstandige bent, dat je werkt aan een concert waarvoor je betaald zult worden als muzikant, dat je professioneel geschoold bent, dat de organisatie waar je mee samenwerkt professioneel actief is, dat je activiteit auteurs- of naburige rechten zal genereren enz.).


Belangrijk!

Wat dat attest betreft. De muzikant/groep en de organisatie waarmee je een professioneel akkoord hebt (jouw management, je booker of de opdrachtgever) kunnen in een verklaring op eer bevestigen dat het over een professionele activiteit gaat en dat zij of jij de nodige voorzorgsmaatregelen nemen (hygiënemaatregelen op de repetitievloer bijvoorbeeld). De organisatie geeft je best ook een attest dat bevestigt dat je niet kunt thuiswerken.


Cultuurloket heeft voor die verklaring op eer en het attest een voorbeelddocument gemaakt.


Veel succes met je repetitie, opname, residentie, stage of opleiding.


Team GALM

(beeld: The Antler King. Copyright: Grégoire Verbeke)


81 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven